Prosztatagyógyszerek – vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek

Az érett kor nem csak az alacsonyabb energiaszintben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy kicsit többet kell vigyáznunk magunkra. Különösen a prosztatánkra kell különös figyelmet fordítanunk, amely hajlamos lassan kihajtani. Ezért a mai cikkben a prosztata vényköteles gyógyszereire összpontosítunk.

prosztata gyógyszerek

Jelenleg a televíziós reklámblokkok tele vannak a férfiak prosztataproblémáira összpontosító reklámokkal. Míg egyesek ízlésesek, mások olyannyira lekicsinylik őket, hogy gyakran még egy egészségesen magabiztos férfinak is tennie kell valamit, hogy ne kerüljön nyíltan zavarba.

A társadalom általános hozzáállását is hasonlóan lehetne jellemezni. Bár a férfiak túlnyomó többsége valamikor már tapasztalt prosztataproblémákat, elfordulnak a problémától azzal, hogy mások egészségügyi problémáinak vizsgálatára összpontosítanak. És ez tulajdonképpen teljesen érthető. A mai világban a férfi vitalitást, szexualitást és potenciát a siker jelének tekintik. Ez az egyik fő oka annak is, hogy a férfiak félnek a kezelőorvosuk kezébe adni magukat.

Azonban egy szakszerű vizsgálat, kiegészítve a prosztatagyógyszerek felírásával, sok problémát könnyen megszüntethet. 

Prosztataproblémái vannak?

A prosztataproblémák kialakulása fokozatos. Tehát semmiképpen se számítson arra, hogy egy nap felébred, és hirtelen nem tud normálisan vizelni. De a prosztataproblémák nem csak arról szólnak, hogy gyakran végeznek egy kis késztetést.

 Megnyilvánulhatnak a formában is: 

 • Megnagyobbodott prosztata
 • A prosztata fertőzései
 • Krónikus prosztatagyulladás
 • A prosztata rákos megbetegedéseiRakoviny prostaty

Míg a fent említett problémák némelyike meglehetősen könnyen kezelhető (megnagyobbodás, fertőzések), mások hosszú távú gondozást igényelnek a terület szakemberei által. Ezért több mint üdvözlendő, ha a lehető leghamarabb elkezd gondoskodni a prosztata egészségéről. Ezt azonban nem teheti meg anélkül, hogy megtanulna nyíltan beszélni a problémáiról. A siker kulcsa annak felismerése, hogy a prosztataproblémák a (érett) férfi lakosság többségét érintik. Az Ön állapotát tehát nem kell szégyellnie senki előtt.

prosztata-gyogyszerek

👨‍⚕️ Miben segít a gyógyszer?

Az, hogy milyen prosztatagyógyszer segít, elsősorban attól függ, hogy milyen okból szedi. A vény nélkül kapható prosztatagyógyszereket többnyire a megelőzés jó formájának tekintik. De segíthetnek a megnagyobbodott prosztata kezelésében is, amely megakadályozza a normális vizelést. Sok ilyen termék jótékony hatással van a húgyutak általános egészségére is, így szedésükkel megelőzhetők a fertőzések és a húgycsőégés. (Amit a legtöbb esetben a húgyutak gyulladása okoz.)

A vényköteles prosztatagyógyszerek sokkal hatékonyabbak, mint a gyógyszertárban szabadon megvásárolhatóak. Hátrányuk azonban, hogy olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek bizonyos esetekben mellékhatásokat okozhatnak. Ezért érdemes elsősorban a bevált gyógynövényekhez nyúlni. (Mint például a csalán, a serenoa kúszónövény vagy az afrikai szilva.)

💊 Vényköteles gyógyszer a prosztata kezelésére

Az orvos által a prosztata kezelésére felírt gyógyszerek sokasága létezik. De ezeket (más gyógyszerekhez hasonlóan) nem mindig könnyű megtalálni. Ezért előfordulhat, hogy több gyógyszertárat is fel kell keresnie, hogy megtudja, hol árulják a szükséges gyógyszert a recept kiváltása után. Ráadásul a vény nélkül kapható prosztatagyógyszerekkel ellentétben ezek nem találhatók meg az interneten. Ha már megtalálja a szóban forgó gyógyszert egy webáruházban, semmiképpen ne kísértse a szerencséjét. Amellett, hogy nem biztos, hogy legálisan árulják, még az is lehet, hogy nem is az eredeti gyártó eredeti gyógyszere.

Az orvos felírhatja Önnek például a mi feltételeink között:

 • PENESTER 90X5MG BLIP
 • KENTERA 24X36MG
 • KORNAM 5MG

A Penester nevű gyógyszert általában a megnagyobbodott prosztatával kapcsolatos problémákra használják. A Kentera a húgyutak normál működésének fenntartására szolgál. A Kornam megakadályozza a prosztata fokozatos megnagyobbodását is.

De sokkal több hasonló gyógyszer van hazánkban. Csak kérdezze meg orvosát.

természetes készítmények a prosztata számára

🌿 Természetes jogorvoslatok a prosztata számára recept nélkül

Egyes férfiak (és nők) nem szeretik a kémiát, ezért az első nehézségeknél a vény nélkül kapható termékekre támaszkodnak, amelyek mind az interneten, mind minden más gyógyszertárban elérhetőek számukra.

A hatékony gyógynövényeket is tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek közé tartoznak:

 • CEMIO RED3
 • UNIPROSTA
 • ADVANCE Prostalex
 • WALMARK Prostenal Control
 • SWISS NATUREVIA
 • A prosztata készítmények teljes összehasonlítása

És sok más teát, gyógyszert, cseppet és kiegészítőt.

A természetes gyógyszerek előnye a jobb elérhetőségük mellett az, hogy a szervezet és a környezet számára is barátságosabbak. Egyes gyógynövények pozitív hatással vannak az általános vitalitásra, a libidóra és a potenciára is.