A húgycsőből való ürítés a férfiaknál: Hogyan lehet megoldani?

Sokan úgy vélik, hogy a folyás csak és kizárólag a nőket érintő probléma. De nem is állhatnának távolabb az igazságtól. Sőt, néha férfiaknál is előfordulhat húgycsőürítés. Ez normális, vagy orvoshoz kell fordulni ezzel kapcsolatban?

A húgycsőből való ürítés

A folyás szó hallatán a legtöbb embernek a hüvelyi folyás jut eszébe, ami gyakran zavarja a nőket. Néha a hüvelyi fertőzés megnyilvánulása lehet, máskor pedig a menstruációs ciklus egy bizonyos szakaszára utal.

Amiről azonban nem sokat beszélnek, az a férfi folyás, amely a húgycsőből származhat. Ismétlem, míg egyes esetekben ez természetes jelenség, máskor valamilyen betegség miatt van, amelyet kezelni kell.

Mi a normális és mi az, ami már nem normális? És mi a legvalószínűbb, hogy ennek a kényes problémának a megoldása során történik veled?

A húgycsőürítés tünetei

A húgycsőürítés olyan folyadék ürülésére utal, amely nem vizelet. A folyás egyes típusai természetesek, mert segítenek a pénisz kenésében. Más esetekben azonban ez egyértelmű jele annak, hogy orvoshoz kell fordulni és kezelésre van szükség. Ilyenkor a férfiaknál a húgycsőürítésnek más, nem teljesen normális kísérőjelenségei is lehetnek.

Gennyes váladékozás

A gennyes váladékozásnak számos oka lehet. Az első ok a balanitisz, amely fehér vagy sárga folyásként jelentkezhet, amely csomókat is tartalmazhat. Ez a folyás általában bűzlik. A balanitis kísérő tünetei közé tartozik a bőrpír és a viszketés, a vizeléskor jelentkező fájdalom vagy a duzzanat. A balanitisznek számos oka van, és nem mindig nemi betegség okozza.

Ezenkívül a trichomoniázis is hibás lehet. A tünetek közé tartozik a laza és fehér színű folyás, a gyakori vizelési inger, a vizelés közbeni égés, a magömlés közbeni fájdalom vagy a makk és a fityma duzzanata. A folyás húgycsőgyulladás, húgyúti fertőzés vagy szexuális úton terjedő betegség jele is lehet. Hagyományosan a klamídiáról és a gonorrheáról beszélünk.

Minden esetben fontos, hogy menjen el az orvoshoz ellenőrzésre. Meg fogja határozni problémáinak valódi okát, és megfelelő kezelést fog adni Önnek.

Tiszta folyás a húgycsőből

Čistý výtok vám asi nemusíme představovat, protože má něco společného s vašimi erotickými aktivitami.

A közösülés során kiválasztódó egyik folyadék a preejakulátum, amely a pénisz kenésére szolgál. Többek között semlegesíti a nő hüvelyében lévő környezetet, amely sok esetben ellenséges a spermiumokkal szemben. (Így a megtermékenyülés nem következhetett be.) Ezt közvetlenül követi az ejakulátum, amely a csúcspontkor választódik ki.

A húgycsőürítés okai

Igaz, a férfiaknál már elmondtuk a húgycsőürítés fő okait. Nem vizsgáltuk azonban, hogy mi más járulhat hozzá ezekhez a problémákhoz (a szexuális úton terjedő betegségeken kívül).

A húgycsőürítés egyéb okai:

  • Nem megfelelő intim higiénia
  • Allergia (pl. latexre vagy kozmetikai termékekre)
  • Bőrbetegségek (atópiás ekcéma, pikkelysömör…)
  • Bakteriális vagy élesztőgomba fertőzések

Ezért javasoljuk, hogy szigorúan tartsa be az intim higiénia elveit. Próbáljon meg arra is gondolni, hogy új intim higiéniai terméket kezdett-e el használni, vagy új textilpuhítót használ.

Ami a bőrbetegségeket illeti, ezek általában a test más részein jelentkeznek. Ilyen helyzetben ezért hasznos, ha felkeres egy bőrgyógyászt, aki tanácsot tud adni, hogy mi a megfelelő az Ön számára, és mit kell kerülnie.

Hogyan kezeljük a férfiaknál a mentesítést

Hogyan kezeljük a férfiaknál a mentesítést?

A legjobb, ha mindig orvoshoz fordul, aki részletes egészségügyi vizsgálatot végez, és az eredmények alapján megfelelő kezelést javasol. Számítson arra, hogy a vizsga során interjúra kerül sor. Az orvos vizeletmintát is kérhet elemzésre.

Lehet, hogy a szexuális életed is érdekli. (Hogy megtudja, milyen valószínűséggel fertőződik meg nemi betegséggel.) Valószínűleg megnézi a péniszét is, és valószínűleg mintát vesz elemzésre, ami segít neki meghatározni, hogy van-e bakteriális vagy egyéb fertőzése.

Mint látható, bár a helyzet gyakran reménytelennek tűnik, mégis hatékonyan lehet kezelni. Ha már újra jól van, ne feledkezzen meg az urológus rendszeres ellenőrzéséről, a megfelelő ivási rendről, a biztonságos szex betartásáról, a higiéniáról és a férfi húgyúti kiegészítők rendszeres használatáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük