Vese gyulladás: Tünetek, diagnózis és természetes kezelés

A vese gyulladás nagyon veszélyes betegség, amely szélsőséges helyzetekben életveszélyes lehet. A vesegyulladás ritkán fordul elő láz nélkül, de megelőzheti egy teljesen ártatlan húgyúti fertőzés, amely általában nem olyan drámai. Milyen tünetei vannak a vesegyulladásnak? És gyógyítható-e antibiotikumok nélkül?

Vese gyulladás

A húgyúti fertőzések egyáltalán nem ritkák a lakosság körében. Sokan még a megfázás szintjére is helyezik őket, és még csak el sem mennek orvoshoz kivizsgálásra. De ez a hozzáállás pokolian visszaüthet. A kezeletlen húgyúti fertőzés eljuthat a felső húgyutakba, ahol a vesék találhatók. Valószínűleg nem kell mondanunk, hogy ha egyszer a gyulladás eléri őket, az életeddel nézhetsz szembe.

Mivel oktatásból sosem elég, a következő néhány bekezdésben elmondjuk, hogyan kell helyesen kezelni a vesegyulladást.

Mi a vesegyulladás?

A vesegyulladás súlyos betegség, amely általában egy ártatlan húgyúti fertőzéssel kezdődik. A gyulladás csak az egyik vesében lehet jelen, de mindkét vesébe is bekerülhet. Ha nem kezelik, a vesegyulladás a beteg halálát okozhatja.

 

 

A vese gyulladás tünetei

A vesegyulladás tünetei általában elég drámaiak, és általában azonnal A vese gyulladás tünetei észrevehetőek.

Ezek a megnyilvánulások a következők:

  • Háti, deréktáji vagy oldalsó fájdalom
  • Hányinger
  • Hányás
  • Gyakori vizelési inger
  • Fájdalom és égő érzés vizelés közben
  • Vér a vizeletben
  • Szagos és zavaros vizelet
  • Láz
  • Hidegrázás

Két év alatti gyermekeknél a vesegyulladás csak magasabb lázzal jelentkezhet. A 65 év feletti betegeknél viszont zavartság és beszédzavar léphet fel.

Ha a vesegyulladást nem kezelik, a tünetek általában súlyosbodnak. Az állapot súlyosbodását szapora szívverés és szapora légzés, kiütés és zavartság jelzi. Ekkor feltétlenül kórházba kell menni, mivel ez az állapot szepszisben végződhet, ami végzetes lehet.

Akut vesegyulladás

A vesék akut gyulladása általában nagyon erősen jelentkezik és gyorsan lezajlik. Mivel ez a beteg életébe kerülhet, fontos, hogy a lehető leghamarabb szakemberek kezébe kerüljön.

Krónikus vesegyulladás

A krónikus vesegyulladás hosszú távú betegség. Lehet, hogy nincsenek ilyen kifejezett megnyilvánulásai, de még ebben az esetben sem lehet orvos segítsége nélkül.

akut kronikus vese gyulladás

Diagnosztika

A pszichoszomatikának nincs hatása a vesegyulladásra. Az orvosok tehát megpróbálják kideríteni a probléma valódi okát. Az alkoholfogyasztás (abban az értelemben, hogy nem kiváltó ok) nincs hatással erre az állapotra. A legtöbbször az a probléma, hogy az illető súlyos bakteriális fertőzésben szenved.

A rendelőben az orvos fizikális vizsgálatot végezhet, amelyet a férfiak esetében gyakran a végbélnyíláson keresztül végeznek. Ez lehetővé teszi az orvos számára, hogy kiderítse, van-e prosztataproblémája, ami a probléma egyik okozója lehet. Ezután az orvos vizeletmintát vehet, amelyből tenyésztést végez. Valószínűleg fájdalommentes ultrahang- vagy egyéb képalkotó vizsgálaton is átesik. Ha bebizonyosodik a bakteriális fertőzés, akkor antibiotikumot fog kapni.

Természetes kezelés a vesegyulladásra

Az antibiotikumok gyakran az egyetlen lehetséges kezelési mód. Ezért nem javasoljuk, hogy elhanyagolja a használatukat, mert az egészségi állapot romlásához és halálhoz vezethet.

Azonban nem lesz semmi baja, ha sok folyadékot iszik, miközben antibiotikumokat szed a vesegyulladásra. A pihenés is hasznos. Ne feledje, hogy mindig maradjon melegen.

Mit jelent ez? Hogy a húgyúti fertőzések nem lebecsülendő tréfa. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen járjon urológusához megelőző szűrővizsgálatokra. Emellett kövesse az egészséges ivási rendet. Végül, de nem utolsósorban, kipróbálhatja a növényi étrend-kiegészítők szedését a normális prosztata egészségének támogatása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük