Egészséges prosztata: 5 tipp a hatékony megelőzéshez

A prosztata olyan szerv, amely nagy hatással van a férfiak potenciájára és egészségére. De sokan elhanyagoljuk, így nem lepődhetünk meg, ha később életünk során megnagyobbodással vagy rákos megbetegedéssel hálálja meg. Ezért ma megnézzük, mit tehet az egészséges prosztata érdekében, hogy az állapota a lehető leghosszabb ideig fennmaradjon.

Egészséges prosztata

A fiatalabb életkor karrierépítéssel, családi háttérrel és nem utolsósorban aktív szexuális élettel jár. Mivel ilyenkor nem szenvedünk semmilyen komolyabb egészségügyi problémától, nem is gondolnánk arra a lehetőségre, hogy ez másképp is lehet.

Előfordul, hogy ahogy öregszünk, a gondtalan életünk minden bűne lassan kezd megmutatkozni. Legtöbbünket kellemetlenül zavarhat a megnagyobbodott prosztata, amely elsősorban a szakaszos és gyakori vizelésért felelős. De a rettegett ellenfél, a prosztatarák is szóba jöhet.

Ma megnézzük, hogy a prosztatarák megelőzésének milyen formái állnak ma rendelkezésre. 

Milyen megelőzésre van szükség?

A férfiak nagy része teljesen elhanyagol mindenféle megelőzést (bármilyen betegség ellen). Sajnos számukra a rák nem fáj. Ezért előfordulhat, hogy addig nem fordul orvoshoz, amíg már majdnem túl késő. Rosszabb esetben ez a felelőtlenség az életükbe kerülhet.

Kezdetben nem kell komolyan aggódni a prosztatarák megelőzése miatt. Sokféle kezelés közül választhat. Alkalmazhatja őket egyenként vagy egyszerre. Azonban minél többet tesz az egészségéért, annál jobbak az esélyei a betegség kezelésére.

prosztata megelőzés

 A prosztatarák megelőzésének leggyakoribb módjai a következők: 

  • Egészséges életmód
  • Gyakorlat
  • Megelőző ellenőrzések
  • Rendszeres önvizsgálat
  • A prosztatát fitten tartó termékek szedése

Ha nem tudja, hol kezdje, biztosan nem járhat rosszul, ha az egészségesebb életmódra összpontosít. Ez azt jelenti, hogy fel kell hagynia a dohányzással és az alkoholtartalmú italok fogyasztásának csökkentésével (a kábítószer-fogyasztás szintén adott.) Próbálja meg (legalább részben) kivenni az étrendjéből a félig feldolgozott és a feldolgozott élelmiszereket. Ehelyett kezdjen el több gyümölcsöt, zöldséget és sovány húst enni, és kezdjen el rendszeresen mozogni. (A lassabb séták jó kiindulópontot jelentenek.)

a prosztata egészségének megelőzése

A rák egyéb formáinak megelőzése érdekében legalább havonta egyszer önvizsgálatot kell végeznie a heréknél. (Amit a zuhany alól való kilépés után kell elvégezni. A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy gyanús csomó alakult-e ki az Ön heréin.). Rendszeresen fel kell keresnie egy urológust is prosztata vizsgálatra.

Egy másik megoldás a vény nélkül kapható étrend-kiegészítők kiegészítő használata. Ezek olyan gyógynövényeket tartalmaznak a prosztata egészségéért, amelyek jótékony hatással vannak a vitalitásra és a potenciára is. Ilyen például az afrikai szilva, a csalán vagy a serenoa kúszónövény (fűrészpálma).

A prosztatarák megelőzésének milyen formáját támogatja?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük