A fűrészpálma (Saw palmetto): A prosztata természetes gyógymódja

Ha egyszer elérsz egy érett öregkort, lassan elkezdheted élvezni eddigi munkád minden gyümölcsét. Az időt, a tapasztalatot és a pénzt azonban negatívan ellensúlyozza a csökkenő potenciál, ami prosztataproblémákban is megmutatkozhat. Ezért ma arra fogunk összpontosítani, hogyan segíthet a fűrészpálma.

fűrészpálma

Senki sem lesz fiatalabb. De míg harmincévesen nem igazán vesszük tudomásul ezt a tényt, egy-két évtizeddel később rájövünk, hogy a dolgok valószínűleg kicsit másképp állnak. Ahogyan a nőknek is meg kell birkózniuk az átmenettel, úgy a férfiaknak is el kell fogadniuk a tesztoszteron és a hozzá kapcsolódó libidó fokozatos csökkenését.

Rosszabb azonban kétségtelenül az a tény, hogy az idő múlásával olyan nehézségek lépnek fel, amelyek befolyásolják a prosztata egészségét. Ez a gyakori és időszakos vizelés fő oka. Ez gyakran járhat fertőzésekkel, égő vagy váratlan fájdalommal. Szerencsére manapság már rengeteg módja van annak, hogy segítséget kapjon ezektől a nem kívánt tünetektől. Például a hagyományos népi gyógyászat és a modern tudás ötvözésével, mint társadalom.

Ez vezetett a gyógynövények bőséges használatához, amelyek rendszeres fogyasztása hamarosan hatással lesz a prosztata állapotára. De milyen szerepet játszik ebben a fűrészpálma?

🕘 Történelem

A saw palmetto, vagy más néven fűrészpálma egy kis pálmafaj, amely Floridában, Georgiában és Kubában őshonos. Általában dísznövényként termesztik, de terméseiről ismert, hogy gyógyászati célokra is használják.

saw palmetto

Az amerikai őslakosok, akik a szokásos étrendjük részeként fogyasztották őket, tudták ezt. De arra is használták őket, hogy növeljék a szexuális vágy szintjét. A spektrum másik végén a serenoa kúszónövényt a köhögéscsillapító képessége miatt is használták. Jelenleg a férfiaknak szánt, vény nélkül kapható étrend-kiegészítőkben található.

💡 Hatások

Amint azt néhány bekezdéssel fentebb említettük, a fűrészpálma a legtöbb esetben a megnagyobbodott prosztata kezelése során alkalmazzák. Ez azért van így, mert javítja a vizelés folyamatosságát, ami szintén közvetlen hatással van az alvás minőségére.

A saw palmetto akkor is érdemes beiktatnia a táplálkozási programjába, ha aggódik a korai kopaszodás miatt, amelyet a nemi hormonok ingadozása okoz. Egyes tudományos tanulmányok megerősítették, hogy a hajhullás még azoknál a férfiaknál is javult, akik már hosszabb ideje szenvednek tőle. Emellett más kísérletek azt mutatják, hogy a szerenát tartalmazó termékek jótékony hatással lehetnek a további hajnövekedésre. Ebben a szakaszban azonban még számos vizsgálatra van szükség a fűrészpálma fejbőrre gyakorolt hatásmechanizmusának tisztázásához.

Egyes kísérletek szerint a szakértők arra a következtetésre is hajlanak, hogy a serenoa creeper bizonyos esetekben jó hatással lehet a férfi potenciára és a libidóra is.

fűrészpálma hatások

Ha az előző sorok csábítóan hangzanak az Ön számára, akkor higgye el, hogy az Ön számára egyáltalán nem jelent problémát, hogy készítményeket kapjon ezzel a növénnyel. Az interneten gyakran találhat a prosztata jobb működését elősegítő készítményeket, illetve a potenciát támogató gyógyszereket és cseppeket. Egyes gyógyszertárakban és webáruházakban hajnövesztő készítményeket is vásárolhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük