Fájdalom vizelés közben: Tudja, mi okozza?

A vizelés közbeni égés nem normális. Ezért a legtöbb esetben könnyen levonhatjuk belőle a következtetést, hogy olyan problémáról van szó, amellyel foglalkozni kell. Ha a fájdalmas vizelés Önnek is problémát jelent, örülnénk, ha tovább olvasná, hogy megtudja, mit tehet ellene.

Fájdalom vizelés közben

Normál körülmények között a szükséglet teljesítése, vagy az ejakuláció nem fáj. Ezért negatívan meglepődhetünk a vizeletürítés vágó fájdalmán, amely néha könnyeket csalhat a szemünkbe. És még olyan férfiak is, akiket nem könnyű megzavarni.

Ha Ön is ilyen problémával szembesül az életében, akkor nagy az esélye, hogy megpróbál tudomást sem venni az egészről, vagy megpróbál valahogy túllépni rajta, azt gondolva, hogy majd valahogy megoldódik magától. De hogy teljesen őszinték legyünk magunkkal – a problémák, különösen az egészségügyi problémák, idővel általában rosszabbodnak. Ezért nem tanácsos homokba dugni a fejünket, hanem jobb, ha hatékony megoldást keresünk.

Hogy önbizalmat adjunk önnek, hogy könnyedén meg tudja csinálni, adunk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek visszatérni a normális életminőséghez.

Mi okoz fájdalmat vizelés közben

Amint kellemetlen vágó és égő érzéseket kezdünk érezni, általában azt gondoljuk, hogy húgyúti fertőzéssel küzdünk. Ami nagyon is lehetséges. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a vágás, az égő érzés és a fokozott vizelési inger a leggyakoribb tünetek közé tartozik. Még ha a betegek túlnyomó többségének sikerül is felépülnie a fertőzésből, az időnként visszatérhet. Ráadásul kezeletlenül súlyos hólyag- és veseproblémákat okozhat. Tehát mindenképpen bölcs dolog elkezdeni tenni valamit ez ellen.

A vizelés közbeni fájdalom sokkal kevésbé kellemes oka a szexuális úton terjedő betegség. Ebben az esetben nemi szervi szemölcsök vagy klamídiák lehetnek a hibásak, amelyek sok fertőzött embernél tünetmentesek lehetnek.

Egyéb lehetséges okok:

 • A prosztata gyulladása
 • Cystitis (a hólyag bélésének gyulladása)
 • A húgycső gyulladása
 • A mellékhere gyulladása
 • Húgyúti kövek
 • Nem megfelelő kozmetikai termékek (amelyek irritációt és allergiát okozhatnak)
 • Bizonyos gyógyszerekNěkteré léky

Természetesen mindig szem előtt kell tartani, hogy a tüneteket nem szabad a legkisebb súlyos problémának tulajdonítani. Az Ön nyugalma érdekében érdemes olyan szakemberrel elvégeztetnie az orvosi vizsgálatot, aki a vizsgálati módszerek széles skálájával rendelkezik a helyes okok megállapításához.

mi okoz fájdalmat vizelés közben

Milyen egészségügyi problémákat okozhat?

Az, hogy milyen mellékhatásai vannak egy kezeletlen problémának, attól függ, hogy mi a kiváltó ok. Míg a húgyúti fertőzés vesegyulladássá alakulhat, a húgyköveknek maguktól kell kijönniük a szervezetből. Ezeket azonban szakszerűen kell ellenőrizni, mert ha nagyok, akkor komoly elzáródást okozhatnak. (Valószínűleg el tudja képzelni, mi történik, ha a vizelet nem tud kiáramlani a szervezetből.)

A szexuális úton terjedő betegségeket fennáll a veszélye annak, hogy más emberekre is átterjednek. Ami nem kívánatos, mert a klamídia termékenységi problémákat okozhat a nőknél. Ezért nagyon fontos, hogy ismerjük a valódi okokat és megkülönböztessük a különbségeket.

Hogyan kezeljük a vizelés közbeni fájdalmat

Hogyan kezeljük a vizelés közbeni fájdalmat?

Először is győződjön meg róla, hogy szakszerű diagnózist kapott. Orvosa valószínűleg vizeletmintát, a problémák leírását, vérvizsgálatot és esetleg STD-tesztet fog kérni Öntől. Az eredményektől függően antibiotikumokat írhat fel (klamídia, hólyaghurut…). Más betegségek esetén orvosa javasolhatja a prosztata számára természetes étrend-kiegészítők hosszú távú alkalmazását, amelyek segíthetnek a normális működésben, vagy olyan gyógyszereket, amelyeket súlyosabb gyulladások és egyéb problémák kezelésére használnak (például hólyaghurut esetén).

Annak érdekében, hogy gyorsabban kézben tarthassa a problémáit, bizonyos esetekben (például húgyúti fertőzések esetén) érdemes:

 • Kezdjen el több folyadékot inni napközben (meleg tea, ivóvíz…).
 • Növelje a C-vitamin bevitelt
 • Kezdjen el probiotikumokat és prebiotikumokat szedni (antibiotikumokkal való kombinálás esetén ügyeljen a megfelelő készítmény kiválasztására).
 • Kezdjetek áfonyát enni
 • Menjen a lehető leggyakrabban a WC-re

Ezenkívül, miután felépültél egy nemi betegségből, fontos, hogy megtanuld a biztonságos szeretkezés elveit. Ez az egyetlen módja annak, hogy a további (és gyakran súlyosabb) fertőzések kockázatát minimálisra csökkentsük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük