Megnagyobbodott prosztata: Tippek, hogyan hozhatja vissza a formáját

Nehéz beismerni, hogy életünk végére még mindig nem leszünk húszévesek. Ahogy öregszünk, rengeteg értékes tapasztalatot szerzünk, de az első egészségügyi problémákat is kezdjük megtapasztalni, amelyekről a férfiaknak nehéz lehet nyilvánosan beszélni. Ez magában foglalja a megnagyobbodott prosztata kérdését is. Tudja, hogy mi működik megbízhatóan?

Megnagyobbodott prosztata

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a férfiak sokkal könnyebben vitorláznak az életben, mint a nők. Bizonyos esetekben ez akár így is lehet. De a képzeletbeli kenyér közép- és időskorban kezd megtörni. A ravasz fiatalemberek, akiknek eddig semmi sem jelentett problémát, hirtelen azt tapasztalják, hogy számos, gyakran nagyon kényes problémával kezdenek szembesülni, amelyekről szégyellnek nyíltan beszélni.

Az ilyen témák közé tartozik a megnagyobbodott prosztata, amelytől a 45-50 év közötti férfiak túlnyomó többsége szenved. Bár ez egy meglehetősen gyakori probléma, a nyilvánosság előtt alig beszélnek róla. Talán azért, mert senki sem akarja bevallani, hogy olyan gyengesége van, ami miatt a barátai és kollégái csúnya viccek céltáblájává válhat. (Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy még a reklámokban sem ábrázolják túl komolyan a megnagyobbodott prosztata okozta gyakori vizelést.) Ezért a férfiak inkább hallgatnak, és csendben szenvednek a problémájuktól.

Ennek során rengeteg módja van annak, hogy a megnagyobbodott prosztata újra formába kerüljön. Hogyan közelítsük meg ezt a kihívást?

A megnagyobbodott prosztata tünetei

Rengeteg olyan tünet van, amely arra utal, hogy a prosztatája nincs tökéletes állapotban.

 A leggyakoribbak a következők: 

  • Gyenge vagy lassú vizeletáramlás
  • A hólyag elégtelen kiürülésének érzése
  • Vizelési nehézség
  • Gyakori vizelési inger
  • Akut vizelési inger
  • Éjszakai vizelés

A megnagyobbodott prosztata azonban más kapcsolódó problémák kiváltója is lehet. Ha nehezen fejezi be teljesen a kis vizeletürítést, a vizeletmaradványok kellemetlen fertőzést okozhatnak (ami általában a húgycső égésével jár). De találkozhatunk inkontinenciával, vérrel a vizeletben vagy akár húgykövekkel is.

Ezek azok az okok, amelyek miatt az első problémák észlelésekor fel kell keresnie urológusát (vagy legalább háziorvosát).

👨‍⚕️ Kezelés

Ha orvoshoz megy, számítania kell arra, hogy alaposan megvizsgálják. De nem kell stresszelni a vizsga miatt. Valójában egyik eljárás sem fáj egy kicsit sem.

A látogatás kezdetén egy rövid interjúra kerül sor, amelynek során az orvos kideríti az Ön problémáinak megnyilvánulásait. Hogy jobb képet kapjon, a probléma időtartamára, az Ön életmódjára vagy családi előzményeire is rákérdezhet. (Ezért érdemes rákérdezni a testvére, apja vagy nagyapja egészségügyi szövődményeire.) Ezután az orvos elvégez néhány vizsgálatot. Az abszolút alapok a prosztata tapintásos vizsgálata, amelyet a végbélnyíláson keresztül végeznek. Ezután vizeletvizsgálatot végezhet, amelynek során megvizsgálja, hogy van-e vér vagy baktériumok jelenléte. Az orvos azonban vért is vehet, vagy elküldheti Önt CT-vizsgálatra.

Léčba se určuje na základě výsledků vyšetření a testů. Za prvé, někteří lékaři dávají přednost přírodním a volně prodejným lékům na léčbu zvětšené prostaty. Mohou také navrhnout změny životního stylu, které mohou mít negativní (nebo naopak pozitivní) vliv na zdraví prostaty. Pokud to není možné, mohou být k boji s infekcí předepsána antibiotika nebo konvenční léky. Ty však mohou mít značné množství negativních dopadů. Ve velmi vzácných případech lze zvětšenou prostatu léčit chirurgicky.

🌿 Természetes kezelés

Ha legalább egy kicsit is lehetséges, akkor a természetes alapú készítményeket kell előnyben részesíteni. Ezek a vényköteles gyógyszereknél gyakrabban elérhetők mind online, mind bármelyik gyógyszertárban.

Ha legalább egy kicsit is lehetséges, akkor a természetes alapú készítményeket kell előnyben részesíteni. Ezek a vényköteles gyógyszereknél gyakrabban elérhetők mind online, mind bármelyik gyógyszertárban.

megnagyobbodott prosztata tünetek kezelése

A gyógynövények gyógyító erején alapuló készítmények további előnye, hogy jótékony hatással vannak a potenciára, a libidószintre és a húgyutak általános egészségére.

Ha nincs kedve tablettákat és kapszulákat lenyelni, kipróbálhatja a gyógyteákat is, amelyek hatása valamivel gyengébb, de szintén a prosztata egészséges működését hivatottak támogatni.

De a megnagyobbodott prosztata természetes kezelésével kapcsolatban tartsa szem előtt, hogy következetesnek kell lennie. Ha csak alkalmanként fogyaszt táplálékkiegészítőket vagy teákat, számoljon azzal, hogy a kívánt eredmények vagy később, vagy egyáltalán nem jelentkeznek. És ez nagy kár lenne. Nem gondolja?

Volt már dolga megnagyobbodott prosztatával? Ossza meg velünk a kezeléssel kapcsolatos tapasztalatait a hozzászólásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük