Kisvirágú füzike: Hatása az egészségre és a prosztatára

A prosztata egy olyan mirigy, amely talán kicsi. De alapvetően befolyásolhatja a férfi önbecsülését és fittségét. Nem kell rögtön a rákról beszélnünk, ami az egyik legrosszabb betegség, amivel szembenézhet. Még a jóindulatú megnagyobbodás is problémás lehet. Vajon a fűzfű tehet ellene valamit?

Kisvirágú füzike

A gyógynövények világa nagyon érdekes. Nemcsak a fajok száma lenyűgöző. Azt is figyelembe kell venni, hogy mindegyiknek teljesen eltérő hatása van. Míg egyesek bosszúságot vagy fejfájást okozhatnak, mások megnyugtatnak és leküzdik a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat.

Bár gyakorlatilag lehetetlen a világ összes gyógynövényét ismerni, egyre gyakrabban hallunk a kis fűzfáról. Erről azt tartják, hogy különösen jótékony hatással van a férfiakra. Akik teaként is fogyaszthatják. És vény nélkül kapható étrend-kiegészítők formájában.

De mit tudunk róla?

Mi az a kisvirágú füzike?

A fűzfáknak több fajtája létezik. A kisvirágú füzike mellett ismerjük a keskenylevelű fűzfát is. Ez az ernyősvirágúak családjába tartozó növény. Ha a természetben látna egy kisvirágú fűzfát, biztosan észrevenné. Amellett, hogy nagyon szívós, akár 80 cm magasra is megnőhet.

Ez a helyzet nem ritka. A fűzfű ugyanis gyakorlatilag egész Európában nő. Még Kis-Ázsiában vagy Észak-Afrikában is ismert.

Mi az a kisvirágú füzike?

 

A fűzfű hatásai

A feldolgozásra gyűjtött fűzfű viszonylag széles hatásspektrummal rendelkezik.

Felhasználva:

  • Gyulladás
  • Húgyutak
  • Méregtelenítés
  • Sebkezelés

De mindig győződjön meg róla, hogy kisvirágú fűzfát tart a kezében. A keskeny levelű fűz teljesen más hatást vált ki.

Kisvirágú fűzfű a prosztata számára

A fűzfát nem csak azoknak adták, akiknek húgyúti és hólyagproblémáik voltak. Nagyon gyakran ajánlották olyan férfiaknak is, akik prosztatagyulladásban szenvedtek. Esetleg a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, amelyet nem daganat okozott.

Azt mondják, hogy a fűzfű képes hatni:

De természetesen egyetlen gyógynövény sem helyettesítheti az alapos orvosi diagnózist. Ezért ne hagyatkozzon teljesen semmilyen gyógynövényre, és először forduljon orvoshoz, aki megvizsgálja az aktuális egészségi állapotát, és meghatározza a megfelelő kezelést.

Kisvirágú fűzfű a prosztata számára

 

Fűzfa tea

A fűzfateát a szárított növényből lehet elkészíteni. Sokkal jobb azonban, ha kész teát vásárol. Ez megtalálható a gyógyszertárakban, az interneten és a bioboltokban is.

Ez nem csak azért kényelmesebb, mert sok munkát spórolhatsz meg magadnak. Hanem az adagolás miatt is. Sok gyártó ugyanis felsorolja a legmagasabb ajánlott napi adagot és azt az időt, amikor biztonságosan bevehető. Javasoljuk, hogy tartsa be ezeket az információkat. Ellenkező esetben akaratlanul is kárt tehetsz magadban.

Csepp fűzfű

A fűzfavessző cseppek formájában is megtalálható, amelyek étrend-kiegészítőknek minősülnek. Sokan közülük egyetlen fajból állnak. Ez azt jelenti, hogy a fűzfán kívül semmi mást nem találsz bennük. Mások több gyógynövény hatását kínálják. Tehát az Ön személyes preferenciáitól függ, hogy csak a fűzfűszernövényt próbálja ki, vagy inkább egy több gyógynövényből álló komplexet szeretne.

A legegyszerűbb módja annak, hogy hosszú távon segítsen a problémáin, ha rendszeresen felkeresi orvosát a megelőzés érdekében. Ha az Ön állapota nem súlyos, akkor hosszú távú életmódváltást fognak javasolni. A testmozgás, az alvás és a táplálkozás megváltoztatása mellett a kiigazítás magában foglalhatja a prosztata gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítők hosszú távú használatát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük