Áfonya a húgyutak számára – tényleg segítenek?

Ha időnként húgyúti gyulladással kezdünk foglalkozni, sok esetben az orvosok és a gyógyszerészek a tőzegáfonya szedését javasolják. De vajon tényleg segíthetnek ezek a gyönyörű piros bogyós gyümölcsök? Az alábbiakban megnézzük, hogyan hat a tőzegáfonya a húgyutakra.

Áfonya

A húgyúti fertőzések különösen gyakoriak a nőknél, mivel náluk rövidebb a húgycső, ami megkönnyíti az idegen kórokozók behatolását olyan helyekre, ahol semmi keresnivalójuk. Az igazság azonban az, hogy egy bizonyos életkori mérföldkőtől kezdve a férfiaknál is gyakrabban jelentkeznek húgyúti fertőzések. Ez a pont a középkor, amikor a prosztataproblémák gyakran előfordulnak. A visszatartott vizelet, de a prosztata gyulladása is hozzájárulhat ekkor a fertőzés kialakulásához.

Ezért most megnézzük, hogy legyen-e kéznél áfonya, vagy érdemes-e valami mást kipróbálni.

Az áfonya hatásai

Az áfonya számos, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz. Ilyen például a C-vitamin, a K-vitamin és az E-vitamin. Mivel azonban az áfonya savanykás ízű, valószínűleg már valamilyen módon feldolgozva fogyasztjuk. Ebben az esetben számolnia kell azzal, hogy sok cukrot juttat a szervezetébe (ez igaz a lekvárokra, gyümölcslevekre stb.).

A tőzegáfonya legfontosabb hatásai a következők:

  • A fogszuvasodás kockázatának csökkentése
  • A gyulladás csökkentése
  • Egészséges emésztés
  • A szív egészségének elősegítése

Hogyan hat a húgyutakra?

A tőzegáfonyát gyakran ajánlják a húgyutakra is, mivel a gyulladás kockázatának csökkenésével jár. De van egy kis bökkenő. Az áfonya segíthet csökkenteni a fertőzés kialakulásának kockázatát, de ha már van fertőzésed, akkor nem segít a gyógyításában. Emiatt ajánlott, hogy a tőzegáfonya a mindennapokban is szerepeljen, és ne akkor nyúlj érte, amikor beteg vagy.

az Áfonya hatasai

Mi segít még?

Számos más gyógynövény is jó hatással van a húgyutakra. Ezek közül sokan a prosztata normál állapotához kapcsolódnak, amely az élet későbbi szakaszában hajlamos egy kicsit pajkoskodni.

A férfiak kipróbálhatják például:

  • Nagy csalán
  • Fűrészpálma
  • Afrikai szilva
  • Likopin
  • Cink
  • Kisvirágú füzike

Az omega-3 telítetlen zsírsavakat is beillesztheted az étrendedbe, ami a szervezeted többi részének is jót tesz.

Mivel azonban nagy valószínűséggel nem fog tudni speciális gyógynövénykeverékeket készíteni, amelyeket otthon is használhatna, ezért a prosztata és a gyakori vizelés ellen kész természetes táplálékkiegészítőkhöz nyúljon. A jó minőségűek több összetevőből álló komplexet kínálnak, amelyek megfelelő ellátást nyújtanak a húgyutak számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük