A legjobb gyakorlatok a prosztata számára? Próbálja ki a Kegel-gyakorlatokat

Mindenkinek szüksége van egészséges medencefenékre. Nem csak a nőknek, akikről gyakrabban beszélnek ezzel kapcsolatban, mint a férfiakról. Bár a nőkre nagy hatással van a terhesség és a szülés, a Kegel-gyakorlatok megfelelő gyakorlatok lehetnek a medencefenék erősítésére a prosztataműtét után. A következő sorokban elmondunk mindent, amit tudni kell róluk. Dőljön hátra, és olvasson tovább.

gyakorlatok a prosztata számára

Mindannyiunknak van medencefenekünk. Ez az a testrész, amely a hasüreg szélét határolja. Mivel a medence területén helyezkedik el, ezért medencefenéknek is nevezik. Ez a testrész nagyon összetett anatómiával rendelkezik, és több rétegből áll. Ezenkívül több helyen szervek és testüregek szakítják meg. A nőknél a terhesség és a szülés nagy hatással van a medencére, mivel nyomás nehezedik rá, és a szülés során egy több kilós baba is áthalad rajta.

A medencefenék fő feladata a belső szervek megtámasztása. Ugyanakkor szilárdnak, erősnek és rugalmasnak kell lennie. Hatását negatívan befolyásolja például az idősebb kor (a hírek szerint a 40 év feletti férfiaknak és nőknek vannak vele problémáik, de ez nem biztos, hogy a szabály). Szó van még a már említett terhességről és szülésről vagy műtétről.

A medencefenék erősítése csökkentheti a hátfájást, javíthatja a szexuális élményt vagy a vizelet- és bélvisszatartást. Ezért kulcsfontosságú, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem hagy ki semmit.

De milyen hatással vannak erre a Kegel-gyakorlatok?

Mik azok a Kegel-gyakorlatok?

A Kegel-gyakorlatok egy nagyon egyszerű gyakorlatsor, amely 1948-ban született (valószínűleg nem meglepő, hogy ezeket a gyakorlatokat Arnold Kegel nőgyógyász találta ki, akiről a nevét kapták). Ezeket a gyakorlatokat gyakran nőknek ajánlották, de a modern korban már nem kell kerülniük azoknak a férfiaknak sem, akiknek esetleg kismedencei problémáik vannak.

A Kegel-gyakorlatokat a lehető legrendszeresebben kell gyakorolni, akár naponta többször is. Ugyanakkor azonban nem ajánlatos a medencefenék túlzott edzése, mivel ez negatív hatással lehet a férfi egészségére.

Nem csak a prosztatára gyakorolt hatásuk

Ennek ellenére a Kegel-gyakorlatok rendszeres gyakorlása pozitív hatással lehet a szexuális élmény minőségére. Mivel sok embernek nincs kielégítő szexuális élete, ez mindenképpen olyan előny, amit érdemes figyelembe venni.

Ők is kínálnak:

  • A medencefenék erősítése terhesség és szülés után
  • A medencefenék erősítése prosztataműtét után
  • Jobb székletürítés és az inkontinencia csökkentése
  • A belső szervek jobb alátámasztása

A Kegel-gyakorlatok jó hatással lehetnek a férfi erekcióra és az ejakulációra is. Ha tehát rendszeresen gyorsan eléri a csúcspontot, a Kegel-gyakorlatok gyakorlása segíthet megoldani ezt a problémát is.

Kegel-gyakorlatok a prosztata számára

Hogyan képezzük őket

A Kegel-gyakorlatokat például vizelés közben lehet gyakorolni. A gyakorlat lényege, hogy megfeszítse és ellazítsa a medencefenék izmait, amelyeket akkor használ, amikor vizeletet ereszt. (Alternatív megoldásként megállítod.) Mindössze annyit kell tenned, hogy 3-5 másodpercig összeszorítod a medencefenékedet, majd ellazítod. Ezt tízszer és szakaszosan meg lehet ismételni, akár naponta háromszor is. Ha a medencefenék elég erős, akkor akár 10 másodpercig is megfeszítheti. Ezt a gyakorlatot szabadidőben is lehet gyakorolni, de ne feledje, hogy előtte kiürítse a hólyagját.

A Kegel-gyakorlatok sem árthatnak. Ebben az esetben ez egyértelmű jele annak, hogy valamit rosszul csinálsz. A prosztataműtét utáni Kegel-gyakorlatok gyakorlása felgyorsíthatja a gyógyulást és csökkentheti a vizeletinkontinencia-problémákat.

További tippek az egészséges prosztata érdekében

Annak érdekében, hogy prosztatája a lehető legjobb ellátást kapja, próbáljon ki más tippeket, amelyek támogathatják normális működését. Nagyon népszerűek a prosztata és a húgyutak normál állapotát támogató természetes étrend-kiegészítők, amelyek több gyógynövény és egyéb anyag komplexét tartalmazzák.

A kompozícióban próbáljon meg keresni:

Végül, de nem utolsósorban ne felejtse el rendszeresen felkeresni urológusát, aki időről időre ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a prosztatával és a húgyutakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük